21-09-07

keuzes

goede-vrijdag allemaal :),

Gisteren ben ik dus tot bij de arbeidsgeneesheer geweest, aangepaste uren krijgen is haast onmogelijk, vooral omdat dat ook maar tijdelijke oplossingen zijn en het niet eens zeker is of het dan wel gaat. Hij stelde me 2 dingen voor : 1. haltijds werken en halftijds ziekenkas of 2. schorsing om medische redenen. Dit is geen makkelijke keuze. Als ik haltijds ga werken met de andere helft van het ziekenfonds kom ik na een jaar automatisch op blijvende invaliditeit, met een schorsing zit ik ineens zonder werk, zonder opzeg, zonder afscheid van collega's en onze bewoners. Dit is zo verdomd moeilijk en ik weet echt niet wat te doen. Op het einde van de maand moet ik mijn werkgever weten te zeggen wat ik ga doen. Het liefst van al zou ik gewoon willen blijven werken. Maar we weten beiden dat dit zo niet verder kan. Ik voel me nog te goed om hele dagen thuis te zitten.

Volgende week ga ik eens langs de RVA passeren en eens horen wat zij me aanraden, misschien hebben ze wel ergens een interessante opleiding waardoor ik me kan herscholen. Ik heb vroeger altijd gedroomd om verpleegkundige te worden en heb er heel hard voor moeten werken. Nu zou ik mijn droom moeten opgeven door die rotziekte. Het leven is niet eerlijk, alles zit tegen. En de enige met wie ik goed over deze zaken kon praten is er niet meer. Ik kan met mijn ventje ook heel goed praten maar het is toch nog anders. Ik ben heel blij dat ik hem nog heb anders zou ik al lang bij mij mama geweest zijn.

Ik ga het hier bij laten want aan depressieve buien heeft niemand een boodschap.

Ik wens jullie allen een fijn weekend.

11:10 Gepost door phoebe in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

:-$ Dat is inderdaad geen makkelijke keuze ... ik herinner me nog hoe hard je ervoor gewerkt hebt, om verpleegkundige te worden. Je bent er dan ook eentje in hart en nieren. En dan was er inderdaad ineens plots die rotziekte ... Door mijn nachtjes zit ik ook veel thuis, dat weet je. Als je eens wil babbelen ... geef maar een seintje ... al is het maar gewoon om je nood eens te klagen. Da's beter dan ermee te blijven zitten. Ik mis onze nachtelijke babbels ... De nachtjes tesamen vlogen zo om. Dus ge weet het he... mijne gsmnummer vinde op de lijst van de nachten. Hem hier neertypen zou teveel reacties kunnen uitlokken :-p
Dikke knuffel en lieve groetjes

Gepost door: ann | 21-09-07

Ik kan me voorstellen dat je inderdaad voor een moeilijke keuze staat... zeker als je je werk echt graag doet, je mag natuurlijk je gezondheid er niet laten verder onder lijden hé... ik hoop dat je voor jezelf de juiste beslissing kan nemen, ik zou m'n "buikgevoel" volgen, maar ja, ...'t is allemaal niet zo simpel hé.
Ik wens je veel sterkte toe bij je keuze.
Veel liefs,
Mieneke

Gepost door: mieneke | 22-09-07

Hey meid,


Kan me heel goed voorstellen dat je het absoluut niet gemakkelijk hebt !
Ik weet wat het is dromen te moeten opgeven,met ernstige ziekte's om te gaan,en mensen te verliezen.Probeer kracht te halen uit de dingen die wel goed lopen,of je vreugde geven.En dan lukt het zeker ,jou te kennen !
Hele dikke knuf !

Gepost door: Christel | 23-09-07

Hallo Kathleen
We zijn weer terug.
Alles is min of meer naar wens verlopen.
Maar ik heb jullie wel ook gemist hoor.
Wat zal ik werk hebben om alles bij te lezen.
Maar eerst kom ik je een aangename zondagnamiddag toewensen.
Nog een fijne dag verder
Groetjes Rita
ps met wat ik nu al gelezen heb staat je voor een moeilijke keuze.

Gepost door: Rita | 23-09-07

... Ik hoop dat ge er een beetje uitgeraakt.
Lieve groetjes

Gepost door: ann | 24-09-07

De commentaren zijn gesloten.